Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Seneste nyt fra Tureby - fredag den 9. oktober

Profilbillede
Ninna Jalog

Tureby er i nat nævnt i døgnrapporten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

 

NYKØBING F.: Pas på fupmagere, der vil narre penge fra dig

Onsdag aften blev en kvinde fra Nykøbing F. ringet op af en dansktalende mand, der først fortalte, at kvinden var ved at vinde i en konkurrence om et gavekort på 500 kroner. Bagefter gav han udtryk for at være fra  et elselskab, og han sagde, at han havde brug for hendes personnummer for at udbetale et overskydende beløb fra den forrige udbyder. Heldigvis blev kvinden mistænksom – bl.a. fordi hun ikke havde skiftet elselskab. Politiet opfordrer til, at man altid er særdeles varsom, hvis man bliver kontaktet af personer, der udgiver sig for at være fra ens bank, kommune eller anden myndighed. Ring fx. tilbage til banken og tjek, at opkaldet faktisk kom fra dem. Giv heller aldrig kort, koder eller personlige oplysninger ud. Tal også gerne med ældre medborgere om det. Har du fx bedsteforældre i familien eller en ældre nabo, vil det være godt at tage en snak med dem om, hvad de skal være opmærksomme på, hvis de bliver kontaktet af en fremmed.

 

NÆSTVED: Kvinde nægtede at tage mundbind på

I går klokken 16 kom en 38-årig kvinde ind på en café i Næstved Storcenter uden mundbind. De ansatte på stedet anmodede hende om at tage det på, men det nægtede hun. Herefter tog hun sin telefon frem og filmede nogle ansatte på nært hold og livestreamede det til Facebook. Den 38-årige blev tilbageholdt af vagten på stedet, og politiet blev tilkaldt. Da politipatruljen kom, blev kvinden anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, for overtrædelse af databeskyttelsesloven og efter sundhedslovgivningen.  

 

MARIBO: Kontrol i gågaden

Politiet var torsdag fra klokken 12.30 til 13.30 på gående patrulje i centrum af Maribo. Her kom de blandt andet igennem Østergade, hvor der blev oprettet seks sager om kørsel og parkering i gågaden.

 

FENSMARK: Fokus på unge knallertkørere

Politiet har på det seneste fået flere henvendelser om unge, der skaber utryghed i Fensmark med deres knallertkørsel. Politiet fik derfor i går sammen med en SSP-konsulent fra Næstved Kommune en snak med både de unge og deres forældre om, hvordan man opfører sig og færdes i trafikken, når man kører på knallert. Desuden var der fokus på at sikre, at de unges knallerter er lovlige og ikke kan køre hurtigere, end de må.

 

PRÆSTØ: Forstyrrede den offentlige orden

Politiet fik torsdag klokken 20.34 en anmeldelse om, at der sad en mand på Præstø rutebilstation, der var svært beruset og forstyrrede den offentlige orden. Da politiet kom, blev manden, der var 60 år og fra lokalområdet, sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og bortvist fra stedet. Han fik desuden en bøde på 1.000 kroner.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Storebæltsbroerne Torsdag klokken 15.17 – 19.10 ATK 5066 17 110 km/t 133 km/t Ingen klip
Nykøbing F. Gaabensevej Torsdag klokken 07.42 – 14.00 ATK 3415 16 60 km/t 100 km/t 1 klip, samt 1 betinget frakendelse
Rønnede Faxevej Torsdag klokken 08.52 – 11.35 ATK 746 44 50 km/t 84 km/t 6 klip, samt 1 betinget frakendelse
Slagelse Smedegade Torsdag klokken 13.10 – 13.27 ATK 65 8 40 km/t 59 km/t 3 klip
Slagelse Slotsalleen Torsdag klokken 14.00 – 14.18 ATK 86 2 50 km/t 62 km/t Ingen klip
Tureby Bjerredevej Torsdag klokken 05.57 – 08.00 ATK 70 9 50 km/t 69 km/t 1 klip

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Guldborgsund Flere steder Torsdag klokken 08.45 – 14.15 8 sigtelser for brug af håndholdt mobiltelefon, 3 klip for at køre for hurtigt samt 1 sigtelse for at køre for hurtigt, som ikke udløste et klip. 1 sigtelse for kørsel i frakendelsestiden, 1 sigtelse for overhaling over spærreflade, 1 sigtelse for manglende tegngivning samt 1 sigtelse for anden overtrædelse.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Næstved Øverup Allé Torsdag klokken 23.30 47-årig kvinde fra Ballerup Spirituskørsel

 

 

 

 

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.
Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi